Suede sko har et ufortjent rykte for å være mer følsomme enn vanlige skinnsko. Det er helt feil, bare du tar vare på dem ordentlig. Her er en veiledning om hvordan du vasker, oppfrisker og deretter beskytter suede og gjør dem nye.

DSC08483.jpg


Skoen til venstre er før prosedyren nedenfor, den til venstre.

DSC08434.jpg

Produktene som brukes i guiden.

DSC08426.jpg
De hadde på seg skoene.


1. Rengjøring
Ved normal bruk, er det godt å pusse ruskindskoene med en ruskind børste eller skobørste for å fjerne smuss og støv. Over tid setter det vanligvis skitt og ruskindet kan begynne å se litt kjedelig ut. Da er det godt å gjøre en grundigere rengjøring.

Bruk Saphir Medaille d'Or Omninettoyant som er en spesiell skinnvask som er mild, men fortsatt effektiv i rengjøring av suede og nubuck (også gallsøkeverk). Bruk den medfølgende lille børsten. Hell litt av produktet i en mindre beholder eller bolle, og slå lunkent vann og Omninettoyant for å oppnå en skikkelig skum når du gni med børsten. Vær ekstra forsiktig når skoen er så skitten som mulig.

DSC08444.jpg
Mokka sjampoen Omninettoyant jobber i.

DSC08453.jpg
Hell produktet i en liten beholder og bruk en fuktet børste.

Ved normal vask er det da tilstrekkelig å la skoene tørke i omtrent seks timer, men hvis de er skikkelig skitne og du må gå flere ganger med Omninettoyant, er det bedre å skylle dem rent. Skyll deretter rent hele skoen under rennende vann, sørg for at hele skoen er gjennomvåt for å unngå vannstriper. Stopp avispapir i skoene og legg på kant for å tørke. Når de er nesten tørre, kan du med fordel sette i treskoblokker for å holde skoene i form.

DSC08456.jpg
Nå er skoene rene og tørre.2. Forfriskning
Når skoene er helt tørre, bør du forsiktig pudse med en ruskind børste for å løfte fibrene igjen. Bruk Saphir Medaille d'Or Suede Renovateur spray, som renser, nærer og repaintes suede skoene og gjør dem til ny igjen. Ingenting kan revitalisere et par slitte suede sko som dette produktet. Velg fargen som er nærmest nyanse (noen farger er ikke i Medaille d'Or-serien, hvor vi har tilsvarer Saphirs vanlige serie skopleie).

DSC08462.jpg
Løft suedefibrene med en ruskind børste etter vasking.

Sprøyt jevnt over hele skoen fra ca. 20 centimeter unna. Hvis skoene er veldig slitte for eksempel på tåen, kan du sprøyte litt ekstra der for deksel med ny farge. Dette gjøres utendørs. Etter 10-15 minutter kan du bevege deg forsiktig med ruskindpenselen igjen, eller en vanlig skobørste med hestesele.

Noen som mange enkelt glemmer er hælen og sålen. Hvis det er slipt sko, er de i skinn, som begge føler seg bra og ser mye bedre ut om de får en runde skopriss. Bruk Saphir Medaille d'Or Creme Pommadier i en skygge nær kanten av solen, og bruk et tynt lag. Pass på at du ikke legger på ruskindet, bruk en klut eller finger, noe som gir økt presisjon (du kan ikke vaske deg selv, så det er beskyttende hansker). Skulle du få krem ​​på ruskindet, la den tørke før du forsiktig gni den av med en rensekloss.

DSC08472.jpg
Legg forsiktig på skokrem på blonderkanter, det pleier dem, gjør dem fine og beskytter.3. Beskyttelse
Renovateur-sprayen impregnerer og beskytter noen, men for best beskyttelse anbefaler vi at du også bærer skoene med Saphir Medaille d'Or Super Filler, som ifølge mange er den beste impregneringssprayen på markedet, og gir ypperlig beskyttelse mot fukt og smuss for din sko i ruskind, nubuck eller tekstil.

Spray jevnt over hele skoen fra ca 20 centimeter unna. Super Invulner er veldig mye slik at en runde rundt skoen er nok. Dette gjøres utendørs. Etter 10-15 minutter kan du bevege deg forsiktig med ruskindbørsten eller skobørsten igjen. Du har nå en veldig god beskyttelse mot våthet og at smuss avgjør dypere. Hvor ofte skoene må sprayes, avhenger av hvor tøft værene de brukes til og hvor ofte de brukes, men om en gang i måneden i normal bruk.

DSC08483.jpg
Stor forskjell etter at ovennevnte i guiden er fullført.

DSC08486.jpg
Ikke minst gjør Renovateur-sprayen stor forskjell i hvordan det gjenoppretter fargene på suede.


En slik skikkelig vask pleier vanligvis hvis du gjør en gang hver sesong, hvis skoene blir tatt vare på ganske ellers.