Grunnleggende skopleie

Å administrere skoene på en god måte trenger ikke å være komplisert i det hele tatt. Her går vi gjennom fire enkle trinn som vil forlenge levetiden til skoene dine, og forklare hvorfor de gjør en forskjell.

Ikke bruk det samme paret i to påfølgende dager

Dette er på mange måter det viktigste punktet på listen, men det er overraskende få som følger det. Det faktum at mannen svetter er et dårlig skjult faktum. At vi svetter ekstra mye om føttene våre også. Faktisk er føttene den delen av kroppen med de fleste svettekjertlene per centimeter, over 500 000 svettekjertler trenger dem inn. Om lag to deciliters fuktighet skille dem ut hver dag, en deciliter per fot. Det sier seg selv at skoene blir fuktige etter en dags bruk. Så fuktig at de ikke vil tørke opp for en natt, men er fortsatt litt våte hvis du slår den på neste morgen. Da er de fylt med ekstra svette, og så videre.

Når skoene ikke har en mulighet til å tørke opp riktig, blir det et problem, siden fuktig materiale er betydelig mer følsom for slitasje. Derfor er det så viktig å la skoene stå i 24 timer etter bruk. Med andre ord, bør du alltid ha minst to par sko å rotere mellom. Det vil gi skoene en kraftig økt levetid, og bety et bedre miljø for føttene (da er det ikke at skoene kollapser hvis de blir brukt noen dager på raken noen ganger, selvfølgelig).
Børst / tørk skoene etter bruk

Gjør det til en vane at når du kommer inn i inngangsdøren, tar du en skobørste med hesthår (hvis den har vært tørr) eller en fuktig vaskeklut (hvis den har vært våt) og børst eller tørk skoene litt fort.

Hvis du alltid har vane med å fjerne smuss hver dag, sitter det ikke i lær eller stoff, og det er mye mer sannsynlig at skoene vil holde seg friske lenger. Etter at skoene har blitt børstet / tørket, kan du også lett gni tilbake på noen skinn på en skinn med en pute eller nylonduk (les strømpebukser) før neste bruk.

Bruk skoblokker

Det faktum at skoblokker er gode, spesielt for skinnsko, er mange klar over, men det er litt forvirring om hvorfor de er gode. Ideelt sett bør en skopute fylle skoen så godt som mulig uten å endre formen, men den viktigste oppgaven er å rette opp sålen. Derfor er det best med skoblokker som vårer horisontalt og har en relativt flat vinkel på undersiden på forsiden, akkurat som våre eksklusive cedertre skoblokker har. Når sålen er rettet, strekkes den festefolden ut, og hva er den viktigste oppgaven til skoblokken, er nettopp for å sikre at skoen beholder sin opprinnelige form.

Det er imidlertid ikke slik at skoblokker, selv om de er laget av tre, gjør skoene tørre bedre, selv om det sannsynligvis er sagt. En sko tørker raskere uten skoblokker. Skoblokken gjør at de lar skoene tørke på en god måte, mens du beholder formen. Det faktum at blokkene skal være i tre er hovedsakelig slik at det ikke tetter porene i skinnet på innsiden, men det kan puste og lufte.

Skoblokkene skal settes inn umiddelbart etter at du har fjernet skoene, og sitter inn til skoene er tørre, noe som med andre ord betyr en dag eller så. En annen grunn til ikke å bruke skoene to dager på rad.
Smør med skokrem

Sist men ikke minst, det er når det kommer til skinnsko som sørger for å ta vare på læret, som også kan gjøres ganske enkelt. For sko i vanlig skinn er det egentlig bare et enkelt produkt som er nødvendig, og det er skokremmen (som finnes i glassglass eller -rør og er som majones i konsistensen, som lett forveksles med vokspolsk, som er vanskeligere og ligger i blikkbokser og er mer for glans og beskyttelse). Sko polish nærer og fukter læret, har pigmentet som dekker det, og det gir også litt beskyttelse og glans. Med oss ​​finner du verdens mest anerkjente merkevare av skogbruksprodukter, Saphir Medaille d'Or.

Skoene trenger ikke å bli smurt spesielt ofte. Det avhenger selvfølgelig litt på hvor jevnlig de blir brukt, men ett eller et par tynne lag skokrem en måned går langt og sikrer at læret får nødvendig omsorg og beskyttelse, og risikoen for at den sprekker eller tårer ned avtar. Suede og stoff sko bør du sørge for å spray med en impregnerings spray fra tid til annen slik at den er beskyttet, og hvis du trenger å forbedre fargen, er det også god spray.

I sammendraget trenger grunnleggende skogsforvaltning ikke å være mer komplisert enn å unngå å bruke dem i flere dager på raken, børste eller tørke dem etter bruk, sette på skoblokker og gi dem et lag skopriss fra tid til annen. Liten innsats - stort utbytte.